Het fijne weer komt er weer aan en dat betekent dat het barbecueseizoen geopend is! Het is tijd om te genieten van het buitenleven, met heerlijk gebakken vlees tot lekkere gegrilde groentes. Als horecaondernemer heb je een aantal keuzes om te kiezen als het gaat om barbecues, om zo jouw gasten te voorzien van een goed stuk vlees bijvoorbeeld. Zo heb je kamado’s, houtskoolbarbecues, gasbarbecues en elektrische barbecues. Er zijn verschillende redenen om voor een type soort barbecue te kiezen. Welke barbecue kies jij?
Kamado’s komen oorspronkelijk uit Azië. Ze hebben een ronde vorm en zijn gemaakt van keramiek. Dit geeft een heel andere uitstraling dan bijvoorbeeld een houtskoolbarbecue of een gasbarbecue doet. De keramieken wanden zorgen ervoor dat de kamado goed geïsoleerd is en goed en gelijkmatig de warmte verdeelt. Doordat de warmte gelijkmatig wordt verdeeld, krijg je een goed gegaard stuk vlees met een authentieke rokerige smaak.
De kamado is erg veelzijdig. Zo is het grillen van vlees niet het enige wat een kamado kan. De kamado kun je namelijk ook gebruiken voor bakken, roken, roosteren en slow cooking. Je kunt dus heel veel gerechten klaarmaken voor jouw gasten met de kamado.
De houtskoolbarbecues worden gezien als een klassieke vorm van barbecueën. Deze barbecue wordt al jaren gebruikt en is een favoriet onder de barbecue liefhebbers. De houtskoolbarbecue wordt aangemaakt met houtskool en dit is te herkennen aan de authentieke geur. Ook het eten krijgt de authentieke rokerige smaak.
Met de houtskoolbarbecue kan je net als met de kamado, meer dan alleen eten grillen. Je kan namelijk met de houtskoolbarbecue ook bakken, roken, roosteren en koken. Doordat de houtskoolbarbecue zo veelzijdig is, kan je heel veel gerechten er mee maken en echt genieten van het buitenleven.
Als horecaondernemer kun je rekening houden met de gasten die het niet fijn vinden om in de rook te zitten van bijvoorbeeld een houtskoolbarbecue, dan is een elektrische barbecues van erg handig. Wil je als horecaondernemer ook rekening houden met een schone lucht en wil je geen rokerige lucht veroorzaken in de buurt van jouw gasten, dan is de elektrische barbecue een goede keuze.
Een elektrische barbecue gaat aan op elektriciteit, waardoor het makkelijk is om de barbecue aan te zetten. Het voordeel van een elektrische barbecue is dat ze snel op temperatuur zijn. Naast dat ze snel op temperatuur zijn, hebben elektrische barbecues een gelijkmatige warmteverdeling, dit zorgt ervoor dat het voedsel dat bereid wordt gelijkmatig gegaard wordt. Een ander voordeel is dat elektrische barbecues makkelijk te onderhouden zijn, omdat er geen gas of houtskool gebruikt wordt, kan de barbecue makkelijk schoon gemaakt worden.
Net als de elektrische barbecues zorgt de gasbarbecue ervoor dat er geen rokerige omgeving ontstaat, dit kan als prettig worden ervaren bij de gasten. De energiebron van gasbarbecues zijn gas. Gas zorgt ervoor dat de opwarmtijd van de barbecue erg kort is, je kan dus sneller een gerecht op tafel krijgen. Ook zorgt gas ervoor dat de temperatuur van de barbecue makkelijker te regelen is. Doordat het makkelijker te regelen is heb je meer controle over je gerecht.
Ben je als horecaondernemer er na het lezen van dit artikel uit welke barbecue het best past bij jouw onderneming? Neem dan een kijkje bij HANOS SHOP. HANOS SHOP biedt de beste barbecues aan en het aanbod is zeer ruim. Zo hebben zij kamado’s, houtskoolbarbecues, elektrische barbecues, gasbarbecues en meer!