We wonen in een regenachtig klimaat, waar geregeld regen valt. Dat is heel goed voor de boeren en voor jouw moestuintje, maar een stuk minder goed voor tuinmeubels, langdurig geparkeerde auto's en eigenlijk alle voorwerpen die buiten staan. Want ook zijn deze voorwerpen waterdicht, regen brengt ook viezigheid met zich mee en bovendien kan water dat langdurig blijft staan toch rottingsprocessen in gang zetten. En dat wil je niet. Dus bescherm je je kostbare eigendommen met een dekzeil. Hoe bevestig je eigenlijk zo'n dekzeil?
Het is algemeen bekend dat water overal doorheen komt. En dat geldt ook voor (fijn)stof. En dus moet je de objecten die je wilt beschermen tegen regen, stof en andere elementen die de kwaliteit ervan kunnen aantasten goed afdekken met een dekzeil. En dat dekzeil goed vastmaken, zodat er geen kleine kiertjes overblijven waar water toch doorheen kans sijpelen of stof doorheen kan waaien.
Lees hieronder enkele aspecten en tips voor het goed vastmaken van een dekzeil in onze handleiding "dekzeil bevestigen".
Dit is misschien wel het belangrijkste aspect bij het bevestigen van een dekzeil. Want heb je een zeil dat niet past bij het project, bijvoorbeeld niet sterk genoeg is, dan heb je kans dat het tijdens de bevestiging uitscheurt. Kies daarom altijd het juiste materiaal. Als vuistregel kun je aanhouden dat zeilen van PVC geschikt zijn voor het "zwaardere werk" in de buitenlucht en voor een (semi) permanente situatie, waar het lichtere, en goedkopere PE ook goed kan functioneren voor een opslag binnen en voor (zeer) tijdelijk gebruik. Ervaren specialisten in afdekzeilen, zoals Dekzeilenstore kunnen je adviseren welk zeil er geschikt is voor jouw situatie en hebben bovendien een zeer ruime collectie afdekzeilen of de mogelijkheid om een dekzeil te laten maken, speciaal afgestemd op jouw behoeften.
Zowel te kort als te lang is niet goed. Is je dekzeil te kort, dan ontstaan er natuurlijk kieren en daar kan vuiligheid en water doorheen komen. Maar ook te groot of te lang is onwenselijk. Dan zou je problemen met de bevestiging kunnen krijgen en kan het dekzeil bijvoorbeeld in de weg kunnen komen van doorgangen of de openbare weg. Ga daarom goed na hoe groot het afdekzeil moet zijn, alvorens je deze aanschaft of laat maken. Is het een ingewikkelde situatie, dan staan experts van een professionele zeilmakerij je graag bij met het nodige advies.
Het is misschien een open deur die we nu intrappen, maar toch doen we dat even, want het gaat nogal eens fout...Een dekzeil functioneert alleen als het strak gespannen is en de objecten volledig afdekt. Bij plooien in het oppervlak heb je kans beschadigingen en dus ook dat de bescherming afneemt. Gebruik de juiste materialen om het zeil goed strak te trekken. Daar gaan we hieronder nader op in.
Wat nog al eens wordt onderschat bij het correct bevestigen van een dekzeil zijn de benodigde bevestigingsmaterialen. Voor het correct en vooral water- en stofdicht bevestigen van een dekzeil heb je ook attributen zoals spanbanden, touwen of elastiek nodig. Soms zijn ook ratels bruikbaar. Dit soort bevestigingsmaterialen, dat nodig is voor het correct bevestigen van een dekzeil kun je verkrijgen bij professionele zeilmakerijen waar je ook het al dan niet op maat gemaakte zeil aanschaft. Ook hiervoor kun je dus terecht bij Dekzeilenstore.nl.